De Ronde Tafel bemiddelingspraktijk  |  09 336 80 52|hilde@de-ronde-tafel.be

Hilde Celeste De Jonge

/Hilde Celeste De Jonge
Hilde Celeste De Jonge2021-12-16T15:02:46+01:00

Hilde Celeste De JongeHilde Celeste De Jonge, Erkend Bemiddelaar “In mijn rol als bemiddelaar ga ik samen met de betrokken partijen rond de tafel zitten. Met gepaste vragen en interventietechnieken nodig ik elke partij uit om de bezorgdheden en belangen onder woorden te brengen. Samen zoeken we naar oplossingen.  Ik ondersteun de partijen bij het  zorgvuldig afwegen van voor-en nadelen van verschillende opties. En dit op basis van objectieve criteria. Waar nodig, brengen we specifieke juridische, fiscale of andere expertise in. Om zo tot een goed akkoord te komen : gedragen, operationeel uitvoerbaar, economisch en duurzaam.”

Opleiding en kwalificaties

Na haar masteropleiding bedrijfspsychologie heeft Hilde een boeiende loopbaan uitgebouwd in de farmaceutische bedrijfswereld. Ze werkte er onder meer voor Roche en Bayer. Hilde bekleedde diverse leidinggevende functies in binnen- en buitenland. Tijdens haar loopbaan genoot zij tevens van diverse aanvullende opleidingen zoals onder meer Finance (MCE), Change management (Columbia Business School), Leadership and Coaching (London Business School). Tevens behaalde  ze het certificaat ‘Negotiation & Leadership’  aan Harvard Law School in Boston.

Onder meer bij Mediation Instituut Vlaanderen volgde zij diverse opleidingen over bemiddeling. De kwalificatie van Erkend Bemiddelaar (in zakelijke, sociale en familiale conflicten) werd haar toegekend door de Federale Bemiddelingscommissie. Hilde is gewezen bestuurder en actief lid van uwbemiddelaars, het grootste netwerk in Vlaanderen van erkende bemiddelaars.  Zij is ook aangesloten bij CEDR, Centre for Effective Dispute Resolution in London en is lid van CEPANI, het gerenommeerde centrum voor arbitratie en mediatie in Brussel.

Na het succesvol doorlopen van de  verschillende modules bestuurdersopleiding bij Guberna, verkreeg Hilde in september 2021 de titel van Guberna Certified Director

Ze voltooide eveneens de voorzittersopleiding bij Stella P in december 2021.

Inmiddels is Hilde is bestuurder bij Ronald McDonald Kinderfonds  (een not-for-profit organisatie die families ondersteunt bij hospitalisatie van een kind) en bij de Stichting van Openbaar Nut  Vlamingen in de Wereld.

 

Ruime ervaring als Erkend Bemiddelaar

Sinds de oprichting van haar bemiddelingskantoor De Ronde Tafel enkele jaren geleden, kon Hilde talrijke bemiddelingen succesvol afronden.

Of het nu gaat om geschillen tussen ondernemingen, conflicten tussen handelspartners, spanningen op de werkvloer, scheiding binnen familiebedrijven of vennoten die de samenwerking stopzetten. Steeds verbaast het mij hoe partijen en in slagen om zelf oplossingen te bedenken waar ze zich kunnen in vinden. In alle discretie en vertrouwelijkheid, ver buiten de rechtbank. Ze houden de regie zelf in handen. De bemiddelingsovereenkomsten kan ik, desgewenst door de rechtbank laten homologeren. Hierdoor krijgen deze de daadkracht van een vonnis. Met bemiddeling houden de partijen de regie zelf in handen, en dit in een kader van deskundigheid en vertrouwelijkheid. Goedkoper want de kosten worden gedeeld. En bovenal, de rust kan terugkeren. Iedereen kan zich weer focussen op de toekomst”.

Bemiddelen kan in het Nederlands, het Frans of het Engels.

Neem gerust contact op

via email   hilde@de-ronde-tafel.be

telefoon     0478 88 66 09

Deze website gebruikt cookies en third party plug-ins Ok